Implantologie – De Hartog Mondzorg – Vught

Implantologie

Implantologie

Tandheelkundige implantaten hebben de tandheelkunde revolutionair veranderd. Een tandheelkundig implantaat is een kleine metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het implantaat wordt in het bot geplaatst. Het kaakbot groeit vast in het oppervlak van het implantaat zodat het implantaat na een periode van 2 tot 3 maanden stevig verankerd is. Op een implantaat kan vervolgens een kroon, brug of prothese worden geplaatst.

Wij implanteren alleen met Straumann implantaten, een Zwitsers product, en één van de beste wereldwijd. Straumann is wereld-marktleider op het gebied van tandheelkundige implantaten. Wij geven dan ook levenslange garantie op deze implantaten.

Voor specifieke vragen over implantologie kunt u altijd een afspraak maken en de nodige informatie verkrijgen. Op de website van het NVOI vindt u nog meer informatie over implantaten.

Prothese op implantaten

Een prothese op implantaten is uitneembaar en daardoor makkelijker te reinigen. Er zijn verschillende systemen mogelijk. Onderaan de pagina ziet u een vaste voorziening (brug) op implantaten in de bovenkaak. De brug wordt verschroefd op de implantaten en is daardoor een erg comfortabele voorziening. Een brug is niet uitneembaar.